Misverstanden en vooroordelen over buikdans of belly dance.

Moet je ideale maten of vormen hebben om te buikdansen?

Absoluut niet! Ook leeftijd speelt geen rol, enkel motivatie, positiviteit en doorzettingsvermogen zijn belangrijk. Buikdansen ontspant, houdt je lichaam soepel en draagt bij tot een ‘feel good’ effect. Buikdansen is geschikt voor iedere vrouw die van dansen houdt.

Waarom is buikdansen goed voor je?

Tijdens belly dancing classes leer je jouw buikspieren trainen en je onderrug ontlasten. Door het aanspannen van je buikspieren krijg je meer controle over je bekkenbodemspieren wat goed is voor het vrouwelijk lichaam. Niet alleen geven de danslessen je een goed gevoel en energie maar ze zijn ook super voor je zelfvertrouwen.

Heb ik speciale kleding nodig om dansles te volgen?

Je hebt geen buikdanskleding of sjaaltjes nodig om les te volgen. Gewone loszittende kleding is meer dan voldoende. We dansen op blote voeten, kousen of dansschoentjes.

Belly dancing classes voor elke vrouw en niveau.

Azimé geeft danslessen aan verschillende niveau’s. Steeds met speciale aandacht voor een goede techniek en elegantie. In de lessen leer je spieren herkennen en gebruiken die voor vrouwen belangrijk zijn. Maar bovenal zijn de lessen vooral ontspannend en fun!

Buikdans en erotiek

Wellicht is buikdans één van de oudste dansen en is het vele duizenden jaren oud. Oospronkelijk was het de dans van priesteressen en later tempeldanseressen. Bedoeling was om er mythologische verhalen mee uit te beelden. Het werd later ook een vruchtbaarheidsdans. Het centrum van de dans en energie ligt op de heupen, bekken en buik dit is misschien de reden dat het door sommigen als erotisch wordt beschouwd. Maar evengoed net zoals in andere dansvormen wordt er aandacht besteed aan het bovenlichaam, armen en handen. De naam buikdans is dus eigenlijk niet goed gekozen. Oosterse of oriëntaalse dans is een betere benaming.

 

Lees alle info over de wekelijkse danslessen