Wat zijn de voordelen van buikdansen voor jou?

Buikdansen is goed voor jouw lichaam.

Tijdens de groepslessen leer je heel wat spieren trainen. Je krijgt meer controle over je buik- en bekkenbodemspieren wat heel erg goed is voor het vrouwelijk lichaam. Je leert ook een correcte houding aan. Op die manier leer je jouw onderrug ontlasten. Er zijn leerlingen die bij mij terecht zijn gekomen via doorverwijzing van hun osteopaat of specialist, in dat geval zijn privélessen aan te raden.

Buikdansen is goed voor jouw zelfvertrouwen.

Tijdens de groepslessen leer je genieten van de mogelijkheden van jouw lichaam, wat op lange termijn goed is voor jouw zelfvertrouwen. Buikdansen ontspant, houdt je lichaam soepel en draagt bij tot een ‘feel good’ effect.

Buikdansen heeft een positief effect op jouw figuur.

Omdat we tijdens het dansen onze buikspieren trainen is dat zeker een voordeel voor jouw lichaam. Je krijgt sterkere buikspieren zonder de traditionele buikspieroefeningen te doen. Tijdens de techniek doen we eenvoudige oefeningen voor strakkere buikspieren. Een sixpack kan ik je niet garanderen, wel een beter figuur.

Buikdansen kan in principe op iedere leeftijd.

Vanaf welke leeftijd kan je les volgen bij de dansschool Azimés Bellydance?

Bij Azimés Bellydance ben je welkom in de groepslessen vanaf 10 jaar. Er zijn geen speciale lessen voor kinderen, iedereen danst samen. Je kan in principe op elke leeftijd leren buikdansen. Enkel motivatie, positiviteit en doorzettingsvermogen zijn belangrijk.

Je hoeft geen speciale kleding aan te kopen om buikdansles te volgen.

Je kan dansen in kledij waar je je goed in voelt.

Je hebt geen buikdanskleding of sjaaltjes nodig om lessen buikdans bij mij te volgen. Gewone loszittende kleding waar je je goed in voelt is meer dan voldoende.

Je hebt geen dansschoentje nodig in de les.

Je danst op blote voeten, kousen of dansschoentjes. Als je dansschoentje zou kopen, let er dan op, dat ze geen donkere zool hebben. Die zijn verboden in de dansstudio omdat ze strepen achterlaten op de vloer.