10 buikdanstips voor beginners
Ontdek wat je moet weten voor je begint met buikdansen.
Buikdanstip 1: Buikdans is een spierdans.
Wil je starten met buikdans, dan is het goed om te weten dat buikdans een spierdans is. Dit wil zeggen dat je tijdens de les of cursus, je spieren leert gebruiken om de bewegingen uit te voeren. Starten met buikdans is dus starten met een nieuwe manier van bewegen.
Buikdanstip 2: Gun jezelf de tijd om het aan te leren.
Verwacht niet dat je in 4 weken een professionele buikdanseres zal worden. Beginnen met buikdansen is net zoals leren lopen. Je hebt wat tijd nodig om het aan te leren maar eens je vertrokken bent…
Buikdanstip 3: Leer stap voor stap en luister naar jouw lichaam.
Probeer niet te lopen als je nog niet kunt stappen. Buikdansen is een manier van dansen die wij westerlingen van nature niet gewoon zijn. Daarom is het belangrijk een goede beginnerscursus te volgen om de techniek onder de knie te krijgen. We zijn allemaal anders gebouwd. Sommige bewegingen zullen makkelijker zijn voor jou, andere lastiger.
Buikdanstip 4: Ken je het spiergeheugen of muscle memory?
Al gehoord van het spiergeheugen of muscle memory? Simpel uitgelegd wil dat zeggen, dat je door (nieuwe) oefeningen herhaaldelijk uit te voeren en in te oefenen, je na een tijd in staat zal zijn om ze uit te voeren zonder erbij na te denken. Wat vandaag (nog) niet lukt, lukt je ongetwijfeld één van de volgende lessen wel.
Buikdanstip 5: Laat je niet misleiden door uitdagende video’s.
Jammer genoeg vind je online heel wat video’s van schaars geklede uitdagende danseressen, die het buikdansen zelf, niet beheersen. Deze uitdagende manier van dansen is in groot contrast, met het correct en stijlvol uitvoeren van de bewegingen, die buikdans zo uniek maken.
Buikdanstip 6: Informeer je voor je begint.
Ben je benieuwd naar mijn manier van lesgeven? Op mijn YT kanaal Azimés Bellydance vind je heel wat video’s met mijn persoonlijke 1 minuut tips & tricks om buikdansoefeningen beter uit te voeren. Ze zijn een goede weergave van mijn manier van les- en uitleg geven.
Buikdanstip 7: Volg bij voorkeur groepslessen.
Hoewel online lessen leuk kunnen zijn om op je eigen tempo te oefenen kies je beter voor dansenlessen in een leuke groep. Een lerares kan je helpen met persoonlijke tips en geeft je correcte uitleg.
Buikdanstip 8: Kies voor een ervaren buikdanslerares.
Elke lerares heeft haar eigen stijl en manier van lesgeven. Het is daarom belangrijk dat je je goed voelt in de les. Bij Azimés Bellydance komen de leerlingen op de eerste plaats. Christel doet er alles aan om haar passie uit te stralen en over te brengen op haar leerlingen. Het palmares van de dansschool en de leerlingen zijn daar het bewijs van.
Buikdanstip 9: Trek je niks aan van de vooroordelen
Er zijn heel wat vooroordelen en misverstanden rond buikdansen. Is buikdansen erotisch? Vermager je door te dansen? Is mijn buik te dik of ben ik te mager? Ben ik te jong of misschien te oud?
Buikdanstip 10: Zet de stap en schrijf je in voor een cursus
Waarom zou je twijfelen, probeer het gewoon.
Maar ik moet je waarschuwen, eens je het buikdansen onder de knie hebt, wordt het een verslaving ;-).
Hulp of advies nodig?
Ben je niet van de regio en zoek je een lerares dichter bij huis. Contacteer me gerust, Ik verwijs je graag door naar enkele van mijn collega’s.