Lees deze 10 tips voor je start met buikdansen

Ontdek wat je moet weten voor je begint te buikdansen. Ik geef je graag mijn persoonlijke tips en info voor beginners mee.

Tip 1: Buikdans is een spierdans.

Wil je starten met buikdans, dan is het goed om te weten dat buikdans een spierdans is. Dit wil zeggen dat je tijdens de les of cursus, je spieren leert gebruiken om de bewegingen uit te voeren. Starten met buikdans is dus starten met een nieuwe manier van bewegen.

Tip 2: Gun jezelf de tijd om het aan te leren

Beginnen met buikdansen is net zoals leren lopen. Je hebt wat tijd nodig om het aan te leren maar eens je vertrokken bent…

Tip 3: Leer stap voor stap

Probeer niet te lopen als je nog niet kunt stappen. Buikdansen is een manier van dansen die wij westerlingen van nature niet gewoon zijn. Daarom is het belangrijk een goede beginnerscursus te volgen om de techniek onder de knie te krijgen.

Tip 4: Luister naar jouw lichaam

We zijn allemaal anders gebouwd. Sommige bewegingen zijn makkelijk voor jou, andere zijn lastiger. Wat je vandaag (nog) niet lukt, lukt je ongetwijfeld één van de volgende lessen wel.

Tip 5: Laat je niet misleiden

Jammer genoeg vind je online video’s van schaars geklede uitdagende danseressen die het buikdansen zelf, niet beheersen. Er is een groot verschil met het correct en stijlvol uitvoeren van de bewegingen die buikdans zo uniek maken.

Tip 6: Gewoon proberen!

Ben je benieuwd? Op mijn YT kanaal Azimés Bellydance vind je enkele video’s met oefeningen. Probeer het gewoon eens. De link naar de video’s worden binnenkort toegevoegd.

Tip 7: Kies voor groepslessen

Hoewel online lessen leuk kunnen zijn om op je eigen tempo te oefenen kies je beter voor dansenlessen in een leuke groep. Een lerares kan je helpen met persoonlijke tips en geeft je correcte uitleg.
Mijn leerlingen getuigen waarom ze wekelijks groepsles volgen.

Tip 8: Volg les bij een ervaren buikdanslerares.

Elke lerares heeft haar eigen stijl en manier van lesgeven. Het is daarom belangrijk dat je je goed voelt in de les. Kies voor ervaring, dan zit je altijd goed.

Tip 9: Onbekend is onbemind.

Er zijn heel wat vooroordelen en misverstanden rond buikdansen, lees ze op mijn pagina en overtuig jezelf.

Tip 10: Zet de stap en schrijf je in voor een cursus.

Zet de stap en schrijf je in voor een cursus!
Maar ik moet je waarschuwen, eens je het buikdansen onder de knie hebt, wordt het een verslaving ;-).

Ja, ik wil meer info over de lessen buikdans van Azimé Bellydance.

Hulp of advies nodig?

Ben je niet van de regio en zoek je een lerares dichter bij huis. Contacteer me gerust, Ik verwijs je graag door naar enkele van mijn collega’s.