Vooroordelen en misverstanden over buikdansen.

Is buikdansen erotisch en bedoeld om te verleiden? Moet je slank zijn om te buikdansen? Vermager je door te buikdansen? Lees alle antwoorden op deze pagina.

Wat is het perfecte lichaam om te buikdansen?

Dat je slank moet zijn om te buikdansen is een misverstand.

Wat zijn ideale maten of vormen voor vrouwen? Ik zou het niet weten… Iedereen is anders gebouwd. Het antwoord is simpel. Neen, dit is één van de misverstanden over buikdans. Je hoeft zeker niet slank te zijn of een platte buik te hebben om mee te dansen. Buikdansen is geschikt voor iedere vrouw die van dansen houdt.

Kan je vermageren door te dansen?

Bewegen is een onderdeel van een gezond dieet. Samen dansen is vooral leuk en geeft je energie. Je voelt je lichamelijk fitter en het is goed voor jouw spieren, longen, hart en bloedvaten. Buikdansles volgen met enkel als doel om gewicht te verliezen is geen goed idee. Het zal je geen gewenst resultaat geven. Volgens een studie van de VRT is dansen een onderschat wondermiddel voor je lichaam en je brein.

Krijg ik meer zelfvertrouwen door te buikdansen?

Is buikdansen therapeutisch?

De danslessen zijn leuk en geven je energie. Eens je het buikdansen onder de knie hebt kan het ook goed zijn voor je zelfvertrouwen. Buikdansen is geen onderdeel van een therapeutische behandeling, dat is een misverstand. Met die motivatie inschrijven voor de danslessen zal alleen maar tot teleurstelling leiden. Dus neen, buikdans geen therapie op zich.

Buikdansen is toch bedoeld om te verleiden?

Dat buikdansen erotisch is en bedoeld is om te verleiden is een vooroordeel.

Neen, buikdansen is niet erotisch en buikdans is zeker niet bedoeld om te verleiden, dat is vooroordeel. Wellicht is buikdans één van de oudste dansen en is het vele duizenden jaren oud. Er doen heel wat verhalen de ronde over buikdans. Het centrum van de dans en energie ligt op de heupen, bekken en buik dit is misschien de reden dat buikdans door sommigen als erotisch wordt beschouwd.

Dansten buikdanseressen in een harem?

In de jaren 20 zag je in filmindustrie voor het eerst in Hollywood-producties zoals Cleopatra en The Sheik ‘buikdanseressen’ verschijnen. Nogal dikwijls kregen ze de rol van van verleidster(s) in een harem. De rollen werden veelal vertolkt door westerse actrices die de kunst van het buikdansen niet onder de knie hadden. Deels onder invloed van de filmindustrie werd het misverstand gecreëerd dat buikdansen een dans is om te verleiden.

Buikdans in de filmindustrie van 1920

Buikdans anno 2021 van Azimés Bellydance