Beginnen met buikdansen of belly dance?

Azimés Bellydance heeft deze 2 danscursussen voor wie wil starten met buikdansen. Bij deze cursussen kun je op elk gewenst moment instappen, het hele jaar door.

Start to Bellydance (niv 1)
donderdag van 18 tot 19u

Wil je graag beginnen met buikdans? Schrijf je dan in voor ‘Start to Bellydance’. Deze danslessen zijn perfect voor wie wil starten met buikdansen en je kan elk moment instappen.

Love to (Belly)Dance – (niv 2)
donderdag van 19 tot 20u

Dans je graag en heb je wat danservaring in buikdansen of in andere dansstijlen? Pik je dansbewegingen vlot op? Dan is niveau 2 de goede keuze. Instappen kan op elke moment.

Nuttige info over Belly Dancing

Wat mag je verwachten bij Azimés Bellydance?

  • De lessen buikdansen voor beginners zijn gevarieerd en toegankelijk.
  • Je krijgt gedetailleerde en duidelijke uitleg, de techniek en oefeningen krijg je correct aangeleerd.
  • Terwijl we dansen geef ik je achtergrondinformatie over de bewegingen en het ontstaan van buikdans.
  • Je wordt gemotiveerd om jezelf te verbeteren maar vooral om veel plezier te hebben.
  • Thuis op je eigen tempo oefenen via video’s is mogelijk.
  • Ik beloof je fun, met een hoek af :-).

Leerlingen aan het woord

De motivatie om te starten met buikdansen is voor iedereen anders. Misschien wil je wel wat quality time voor jezelf, wil je aan jouw lichaam werken of zoek je gewoon een uurtje ontspanning? Wat jouw reden ook is, beginnen buikdansen bij Azimés Bellydance is een goed idee.

Is Belly Dance wel iets voor jou?

Twijfel je of de lessen buikdansen voor beginners iets voor jou zijn?

Je vraagt je af of je wel de ideale maten of lichaamsvormen hebt om te buikdansen? Maar… wat zijn ideale vormen en maten voor een vrouw? Eerlijk gezegd… ik zou het ook niet weten ;-). Een positieve ingesteldheid om samen op een vrouwelijke manier aan lichaamsbeweging te doen is het allerbelangrijkste. En zeg nu zelf… wat is leuker dan samen dansen?

10 tips om te beginnen met belly dance

Mijn persoonlijke 10 tips om te beginnen met buikdans heb ik voor jou op een rijtje gezet. Zoals ‘laat je niet misleiden door vooroordelen’ en ‘luister naar jouw lichaam’.

Vooroordelen en misverstanden over buikdans

Na 15 jaar in het vak te zitten heb ik ze allemaal al eens gehoord. Wellicht is er geen enkele dansvorm waar zoveel misverstanden rond bestaan als buikdans. Het wordt ook vaak, ten onrechte, als erotisch beschouwd. De oorzaak? Gebrek aan kennis en stereotiep denken ;-). Benieuwd wat de vooroordelen en misverstanden zijn? Ik heb er enkele voor jou op een rijtje gezet.