Waarom buikdansen? Ontdek de vele voordelen.

Buikdansen goed is voor je lichaam.

Het voordeel van buikdansen is dat je tijdens de groepslessen ook je spieren traint. Je krijgt meer controle over je buik- en bekkenbodemspieren wat heel erg goed is voor jouw lichaam. Je leert ook een correcte houding aan. Op die manier leer je jouw onderrug ontlasten. Er zijn leerlingen die bij mij terecht zijn gekomen via doorverwijzing van hun osteopaat of specialist, in dat geval zijn privélessen aan te raden.

Buikdansen is goed voor je zelfvertrouwen.

Tijdens de groepslessen leer je genieten van de mogelijkheden van jouw lichaam, wat op lange termijn goed is voor jouw zelfvertrouwen. Buikdansen ontspant, houdt je lichaam soepel en draagt bij tot een ‘feel good’ effect.

Buikdansen heeft een positief effect op je figuur.

In de danslessen trainen we niet alleen onze buikspieren. Omdat we tijdens het dansen alle andere spieren gebruiken is buikdans zeker een voordeel voor jouw lichaam. Tijdens de techniek doen we eenvoudige oefeningen om je spieren te versterken. Je krijgt sterkere buikspieren zonder de traditionele buikspieroefeningen te doen. Een sixpack kan ik je niet garanderen, wel een beter figuur.

Buikdansen kan op elke leeftijd.

Vanaf welke leeftijd kan je les volgen bij de dansschool Azimés Bellydance?

Bij Azimés Bellydance ben je welkom in de groepslessen vanaf 10 jaar. Er zijn geen speciale lessen voor kinderen, iedereen danst samen. Je kan op elke leeftijd leren buikdansen. Enkel motivatie, positiviteit en zin om iets nieuws te proberen zijn belangrijk.

Je hebt geen speciale kleding nodig om buikdansles te volgen.

Dansen doe je in kledij waar je je goed in voelt.

Speciale buikdanskleding of sjaaltjes kopen om lessen buikdans te volgen is niet nodig. Ook dansen met je buik bloot hoeft niet. In de buikdanslessen draag je gewone loszittende kleding waar je je goed in voelt.

Je danst op blote voeten, kousen of dansschoentjes. Als je dansschoentje zou kopen, let er dan op, dat ze geen donkere zool hebben. Die zijn verboden in de dansstudio omdat ze strepen achterlaten op de vloer.